Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/ciuboda/public_html/includes/file.phar.inc).

Horoscop 28 August - 3 Noiembrie 2013: Ceres in semnul Fecioarei

Horoscop Ceres in Fecioara

Nevoia de protectie si aparare este ceva comun atat oamenilor cat animalelor si plantelor. Fiecare entitate vie are ca scop primordial protejarea propriei sale integritati precum si a celor din jur - in special copii sai.

A te proteja pe tine este un lucru pozitiv si sanatos. Daca tu nu ai grija de tine atunci nu te astepta ca ceilalti sa o faca. Fiecare vede lumea prin propriile filtre si din acest motiv un ajutor extern tot timpul va fi incomplet fara spijinul nostru direct, fara deschiderea constienta catre acel sprijin.

Problema care se pune legat de protectie este data de evaluarea riscurilor. Ne dezvoltam metode de protectie, unele defensive iar altele bazate pe atac si surpriza. Dar de fiecare data noi folosim aceasta protectie atunci cand simtim ca suntem in pericol.  Atunci actionam pentru a elimina potentialul pericol. Dar adesea se intampla sa evaluam gresit anumite pericole si sa luam ca atacuri anumite actiuni inofensive ale altor persoane si care nu au legatura cu noi.

FIecare dintre noi are alte setari legate de modul in care evalueaza riscurile. Fiecare dintre noi are senzorul de pericol programat la valori diferite. Unii considera pericol simpla apropiere a unui strain iar altii pot considera doar un atac fizic direct ca fiind o reala amenintare.

Calibrarea acestui senzor de pericol este importanta. Orice setare la extrem poate avea efecte periculoase. Multe razboaie si conflicte pleaca de la o nevoie de aparare.  Atunci cand senzorul este setat pe maxim putem intalni persoane extrem de agitate si care au tendinta sa se panicheze la orice potentiala schimbare. Cand senzorul este setat la minim atunci avem tendinta de a ne lasa calcati in picioare si a nu reactiona la lucrurile care care vin peste noi. O calibrare corecta a acestui senzor duce la o abordare echilibrata a riscurilor si a gestiune mai buna a lucrurile care ni se intampla in viata noastra.

Ceea ce e important sa intelegem este ca viata se desfasoara in jurul nostru si de multe ori ceea ce se intampla langa noi nu are legatura cu noi! Noi putem fi atrasi de evenimente cu care rezonam la nivel subtil dar acel eveniment nu are obligatoriu legatura cu noi. Nimic nu este intamplator dar la fel nimic nu e 100% programat.

Uitandu-ne intr-o harta - astrograma - putem obtine informatii importante despre setarile intiale ale acestui senzor de pericol daca ne aplecam atentia asupra asteroidului Ceres.
Ceres, sau Demetra in mitologia greaca, a fost una dintre Zeitele care au ales sa traiesca pe Pamant alaturi de oameni. Ea simbolizeaza fertilitatea , agricultura si roadele pamantului.

Dar in acelasi timp este este un semnificator al 'ingrijorarii' si fricii de a nu pierde. Ea a fost in permanenta ingrijorata ca fiica ei, Persefona, sa nu pateasca ceva. Persefona este rapita de Hades cu complicitatea lui Zeus. Demetra in acel moment porneste in cautarea fetei si devine extrem de agresiva. Pana la urma o gaseste si se ajunge la un armistitiu astfel incat Persefona isi va petrece parte din timp cu ea si o parte din timp cu Hades, cel care devenise sotul ei. Nu insist cu toate povestea aici dar pentru cei interesati va recomand sa cititi Legendele Olimpului.

Ideea este ca in astrologie, folosind pozitia lui Ceres, putem sa analizam care este zona cea mai sensibila pentru noi si unde vom cauta sa ne protejam foarte bine. Ceres , asa cum scriam mai sus, este si un semificator la 'senzorului de pericol'.

Am ales acest subiect pentru ca in data de 28 august 2013, Ceres va parasi semnul Leului si timp de 2 luni il va tranzita pe cel al Fecioarei.

Trecerea lui Ceres prin fiecare semn aduce noi calibrari ale 'senzorului de pericol' si activeaza noi zone sensibile in horoscopul nostru. Pe parcursul unui tur complet ce dureaza 4,6 ani noi avem ocazia de a ne reseta acest indicator de pericol si de a ne da seama de atasamentele si fricile noastre. Lectia lui Ceres este ca daca iti este teama ca vei pierde ceva atunci acel lucru se va intampla iar o pierdere va fi inevitabila. Pe final ai ocazia de a recupera ceea ce ai pierdut. Doar ca lucrurile nu vor mai fi la fel.

In urmatoarele 2 luni, din 28 August pana pe 3 Noiembrie 2013, Ceres va traversa semnul Fecioarei si va induce urmatorul tipar energetic:

- o stare de agitatie mentala la modul in care mintea va fi inundata cu informatii lipsite de valoare si care ne va face sa nu mai vedem ceea ce este real si bun pentru noi. Pur si simplu vom avea tendinta de a acorda importanta unor lucruri lipsite de valoare. Sfatul meu este ca tot timpul sa puneti sub semnul intrebarii orice informatie primita, buna sau rea. Pe acest fond pot apare foarte usor dezinformari sau stiri false.

- ingrijorare legata de respectarea regulilor. Ea poate duce si la o tendinta unora de a se ascunde in spatele unor reglementari si proceduri. Unii dintre noi vor simti cum regulile si regulamentele le sufoca viata - fie ca sunt legat de campul muncii sau lucruri de natura personala, relatioanala.

- atentie si preocupare sporita legata de sanatate, dieta si stil de viata. Este o perioada foarte buna pentru a ne revizui modul in care ne traim viata. Avem ocazia de a ne schimba rutina vietii si a aduce lucruri noi in viata noastra. Pot apare probleme de sanatate care ne indica faptul ca nu ducem o viata echilibrata sau ca nu ne hranim corespunzator.

- nevoie de a pune ordine in viata noastra. Haosul va fi greu de suportat si putem folosi acest moment astral pentru a ne face ordine in acte si documente, fisiere pe calculator, dulapuri si debara etc.

Pe parcursul celor 2 luni , Ceres va realiza unele aspecte importante cu celelalte planete. Astfel din toate perioada aceasta unele momente de timp sunt mult mai incarcate si au o semnificatie mult mai puternica:

a) 2-6 Septembrie 2013 : Ceres opozitie cu Neptun din Pesti
Perioada in care putem fi foarte usor indusi in eroare si putem reactiona complet aiurea. Este bine sa evitam sa luam decizii importante in aceasta zi. Cel mai bine este sa stam calmi si sa adunam mai multe informatii.

b) 10-15 Septembrie 2013: Ceres in sextil cu Saturn/NN/Venus din Scorpion si trigon Pluto din Capricorn
Aceste zile vor fi foarte interesante pentru ca Ceres este parte a unuei configuratii multe mai puternice. Voi reveni asupra acestui subiect in zilele ce urmeaza. Dar in principiu este vorba de clarificarea unor aspecte delicate din viata noastra si avem ocazia de a spune si face lucruri pe care pana acum nu am avut curajul de a le manifesta. Este o etapa de depasire a unei dureri si initierea unui proces de vindecare.

c) 18-24 Septembrie 2013: incojunctie cu Uranus din Berbec
Perioada plina de surprize si schimbari bruste care ne vor face sa devenim mai agresivi si imbufnati. Este o etapa in care vom fi fortati sa facem unele ajustari in relatiile noastre sau vis-a-vis de proiectele pe care le avem in desfasurare. Pozitiv putem folosi acest moment pentru a schimba anumite lucruri in rutina vietii noastre. Ceea ce credeam ca ne este greu sa schimbam acum se poate dovedi mult mai usor.

d) 5-13 Octombrie 2013: sextil cu Jupiter din Rac
Un aspect favorabil care ne va ajuta sa lucram la sanatatea noastra. Perioada buna pentru a rezolva aspecte practice si de pus ordine in hartii si documente. Similar moment bun pentru a incepe un tratament nou , medical sau cosmetic.

Acum haideti sa vedem ,pe scurt, zonele din viata noastra influentate de catre Ceres in Fecioara plecand de la pozitia Soarelui ('zodia' sub care suntem nascuti) si/sau Ascendent. Este bine sa cititi la ambele semne zodiacale. Mai important este cel al Ascendentului.

Horoscop Berbec
Sanatatea este pe primul loc. Poate fi vorba atat de propria sanatate cat si a celor din jur. Nu ignorati micile probleme de sanatate dar in acelasi timp evitati sa va panicati. Moment bun pentru a face analize si teste. O alta zona sensibila este la locul de munca: pot apare tot felul de provocari si zvonuri care sa va creeze confuzie. Probleme de sanatate ale animalelor de companie.

Horoscop Taur
Planul afectiv este cel mai sensibil in aceasta perioada. Va puteti simti ca partenerul nu va apreciaza si ca sentimentele lui nu sunt la fel de puternice ca ale dvs. Acest lucru va poate inchide. Orgoliul este si el pus la grea incercare. Exista o sensibilitate crescuta vis-a-vis de orice critica si comentariu. Foarte usor puteti avea senzatia ca cineva are ceva cu dvs. Pentru parinti poate fi o perioada putin mai dificila cu copii.

Horoscop Gemeni
Gradul de securitate interioara este destul de instabil si va va fi mai dificil sa va bazati pe lucrurile care pana acum va dadeau putere. Pot apare probleme si in relatia cu familia sau probleme de sanatate ale membrilor familiei. Aceste probleme creeaza ingrijorare si nu sunt neaparat situatii grave. Mai pot apare defectiuni sau probleme legate de locuinta dvs si care sa va oblige la reparatii. Moment bun pentru a face o curatenie mai ampla sau a renova.

Horoscop Rac
Relatiile cu prietenii si vecinii pot fi mai dificile si foarte usor se pot genera animozitati. Este bine sa nu reactionati imediat la ceea ce se intampla ci sa astepti o perioada pentru a analiza la rece intreaga situatie. Atentie si la drumurile pe care le faceti pentru ca pot apare provocari. Moment bun pentru a purta discutii sensibile si a face curatenie in acte si hartii. Sunteti foarte sensibil(a) la vestile si informatiile care vin. De aceea va recomand sa evitati sursele de stres (gen stirile de la ora 5).

Horoscop Leu
Situatia financiara va va preocupa in mod special in aceasta perioada. Pot exista plati pe care trebuie sa le faceti si inca nu stiti exact de unde veti scoate banii. Evitati sa va panicati pentru ca puteti lua decizii in pripa si sa va complicati situatia. Pot apare ingrijorari legate de anumiti bani pe care trebuie sa-i primiti. Este bine sa va preocupati mai mult de starea dvs de sanatate din perspectiva alimentatiei si modului in care va hraniti.

Horoscop Fecioara
Ceres va sensibilieaza foarte mult si veti avea senzatia ca intreg Universul are ceva cu dvs. Veti avea tendinta a lua lucrurile foarte personal si puteti reactiona foarte dur si violent fata de oamenii din jur. Trebuie sa intelegeti ca perspectiva dvs este gresita si ca senzorul de de pericol este la maxim sau chiar dat peste cap.Recomandarea este sa va preocupe mai mult propria persoana si sa faceti acele schimbati in propria viata. Puteti incepe de la aspectul fizic si pana la elemente de stil de viata.

Horoscop Balanta
Perioada sensibila pentru ca foarte multe din frici si temeri pot iesi la suprafata. Apare un sentiment de ingrijorare care cu greu poate fi legat de ceva concret. Se poate manifesta sub forma unei frici de abandon, de a nu va imbolnavi sau de a nu pierde ceva sau pe cineva. De asemenea poate apare si o teama ca nu sunteti pe directia buna si ca acolo Sus nimeni nu va iubeste. Recomandarea este de a petrece mai mult timp singur(a) si sa incercati sa va canalizati atentia/energia pentru a-i ajuta pe ceilalti. Implicarea intr-un proiect umanitar sau aplecarea spre Spiritualitate indiferent de forma este binevenita.

Horoscop Scorpion
In aceasta perioada va va fi mai greu sa va gasiti locul in cercul de prieteni. Pot fi anumite activitati sau zvonuri care sa va ingrijoreze si sa aveti impresia ca imaginea va este afectata. Este bine sa evitati a reactiona imediat si sa aveti rabdare. De asemenea anumite proiecte pot fi puse sub semnul intrebarii si un sprijin pe care-l asteptati sa intarzie. Pozitiv puteti folosi aceasta perioada pentru a va redefini relatiile cu cei din jur si de a vedea ce anume din interiorul dvs, ce frici , va tin pe loc in implementarea unor proiecte.

Horoscop Sagetator
Planul profesional este o zona sensibila pentru dvs in aceasta perioada. Poate apare un sentiment de insecuritate vis-a-vis de locul actual de munca si/sau de o tema de schimbare. Sfatul meu este sa evitati sa actionati in pripa si sa fiti foarte atenti pentru ca puteti fi destul de agresivi fata de superiori. Ar fi mai bine sa va orientati spre propria persoana si sa vedeti ce anume ar trebui sa imbunatatiti la dvs pentru a va fi mai bine. Poate o schimbare de atitudine sau de mod de lucru v-ar ajuta sa deblocati o situatie dificila.

Horoscop Capricorn
In aceasta perioada puteti fi ingrijorat de anumite aspecte legale, juridice cu impact in viata dvs. Pot si unele aprobari pe care le asteptati si de care nu sunteti sigur. Puteti avea impresia ca nimeni din jur nu va da dreptate si ca sunteti victima unei mari injustitii.Este necesar sa aveti mai mult rabdare si sa nu deveniti agresivi in exprimarea punctului de vedere. Actionati cu calm si cautati sa ajungeti la un numitor comun. Atentie si la calatoriile in strainatate pentru ca pot apare mici probleme si neplaceri.

Horoscop Varsator
Aceasta perioada este una in care va recomand sa evitati sa faceti mari tranzactii financiare, sa cumparati sau sa vindeti ceva. Frica de a nu fi furat si de a pierde este atat de mare incat puteti lua decizii gresite. Exista si riscul unor pierderi materiale. Aveti talentul ca atunci cand sunteti nervosi si agitati sa stricati aparatele electronice din jur. Atentie si la partea de sanatate pentru ca scade mult imunitatea pe fondul grijilor si agitatiei interioare. Perioada buna pentru a negocia si cauta sa rezolvati anumite datorii pe care le aveti. Anumite persoane din jurul dvs pot suferi mici accidente.

Horoscop Pesti
Reactiile si actiunile celor din jur reprezinta un motiv serios de ingrijorare pentru dvs. Acordati o prea mare atentie celorlalti si astfel va puteti dezechilibra usor. Cautati sa nu va agatati de ceilalti si sa va concentrati mai mult pe propria persoana. Relatiile parteneriale, afective sau profesionale, sunt puse la incercare. Teama de a nu-l pierde pe celelalt va poate face sa actionati in pripa si sa creati probleme mai mari.

Toate bune,

Dan

Share this post